26 sierpnia 2014

Fondue serowe - szwajcarska przekąska



Fondue serowe rozgrzewa, sprawia, że jesienny wieczór zmienia się w magiczną chwilę. Siedzimy przy stole wokół kociołka, w którym bulgocze ser i wspominamy wakacje. Jeszcze dwa dni temu cieszyliśmy się ciepłym morzem i pięknym słońcem. Wystarczyło przejechać 1200 km z powrotem, by witać początek jesieni.


Fondue paruje, nabijamy kawałki świeżej  bagietki i snujemy opowieści. Choćby o tym, jak przygotowując po raz pierwszy fondue zadymiłam mieszkanie tak mocno, że siedzieliśmy wokół kociołka z załzawionymi, czerwonymi oczami, a sąsiad chciał wzywać straż pożarną.

O tym co się stało podczas pierwszego fondue i przepis na serowy sos do rozgrzania w garnku, zwanym caquelon przeczytacie w moim dawnym wpisie.


Przepis na SEROWE FONDUE

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj przepis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...