Autor:
Śnieżka gotuje
2020
- Pobierz link
- Adres e-mail
- Inne aplikacje
Schab w kiszonej kapuście ze śliwką
4-5 kotletów schabowych
200 gramów kapusty kiszonej
7-8 suszonych śliwek kalifornijskich
2 kwaskowe jabłka
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól i pieprz
majeranek
Najpierw przygotowuję kapustę. Przelewam ją wodą, odciskam i kroję drobno. Siekam cebulę i szklę na oleju. Jabłka obieram ze skórki, kroję w ćwiartki, usuwam gniazda nasienne.Do większego rondla wkładam poszatkowaną kapustę, dodaję cebulkę i ćwiartki jabłka, podlewam 1/3 szklanki wody i duszę pod przykryciem. Śliwki kroję w małe kawałki dodaję do kapusty, przyprawiam majerankiem. Mięso rozbijam tłuczkiem, solę, pieprzę, nacieram przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Podsmażam na patelni z obu stron. Usmażone przekładam do kapusty. Duszę całość aż mięso i kapusta zmiękną.
Komentarze
Publikowanie komentarza