19 czerwca 2017

Zielone smoothie: kiwi, melon i jabłka na dzień dobry


Nie ma jak rozpocząć tydzień mocnym witaminowym zastrzykiem. Odkąd robię smoothie zjadamy o wiele więcej owoców niż wcześniej. Szczególnie dzieci lubią owocowe napoje, ale ja też chętnie wezmę  kubek z zielonym koktajlem do pracy.
Ten na zdjęciu pochodzi akurat ze sklepu internetowego Tarka i Miarka, o którym już pisałam wcześniej. Kubek z zielonego, lekkiego plastiku jest poręczny i łatwo się myje. Ma silikonową słomkę, która sprytnie ukryta jest w zamknięciu i podwójne ścianki utrzymujące temperaturę napoju. Zaprojektowany jest przez skandynawskich dizajnerów. Przygotowałam do niego zielony koktajl z kiwi, melona i jabłek.


Zielony koktajl: kiwi, melon, jabłka
2 kiwi
3 jabłka
1/2 melona miodowego
1 szklanka wody
Kiwi obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki. Jabłek nie obieramy, usuwamy z nich jedynie gniazda nasienne. Melon przekrawamy na pół czyścimy z pestek, odkrawamy skórkę i kroimy miąższ na mniejsze kawałki. Wszystkie owoce wrzucamy do wysokiego naczynia, dolewamy wody i blendujemy aż będą miały konsystencję smoothie. Nie trzeba zielonego smoothie słodzić, bo wystarczająco słodki jest już melon. Można ewentualnie dodać do smaku świeżej mięty. 
Wpis powstał w ramach współpracy ze sklepem internetowym Tarka i Miarka, w którym można kupić m.in. kubki do smoothie i wiele innych kuchennych akcesoriów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj przepis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...