Książki, książki Autor: Śnieżka gotuje Pobierz link Facebook Twitter Pinterest Adres e-mail Inne aplikacje Znajdziecie tu książki opisane na tym blogu. Nie ułożyłam ich jednak według alfabetycznej listy, ale tematycznej. Bałkany „Bułgaria na talerzu”, Beata Lipov "Bałkańskie zapiski kuchenne. Książka I, Kuchnia jarska Bułgarów w przepisach i komentarzach" Iliana Genew-Puhalewa "Bałkańskie zapiski kuchenne. Książka II, Kuchnia Grecji Północnej w recepturach i opowieściach” Iliana Genew-Puhalewa "Dalmacja" Robert Makłowicz "Kulinarne podróże po Chorwacji" - praca zbiorowa „Czarnobylskie truskawki” Vesna Goldsworthy "Niebezpieczne związki kulinarne" Andreas Staikos "Smakując Grecję" Christopher Bakken "Grecja. Gorzkie pomarańcze" Dionisios Sturis Włochy „Toskania, Umbria i okolice. Przewodnik subiektywny" Goławska Anna Maria,Lindenberg Grzegorz „La cucina”, Lily Prior "Kropla oliwy. Moje sycylijskie wakacje" Simonetta Agnello Hornby „Książka kucharska rodziny Soprano“ "Tysiąc dni w Wenecji" Marlena de Blasi „Tysiąc dni w Toskani” Marlena de Blasi "Włoskie wesele" Nicky Pellegrino "Wzgórza Toskanii" Ferenc Mate "Sekrety kuchni Watykanu" Eva Celada Gruzja „Książka Antykucharska” Amiradżibi-Stawińska Helena „Gaumardżos!” Anna Dziewit-Meller, Marcin Meller "Kuchnia gruzińska" Grażyna Strumiłło-Miłosz „Tradycyjna kuchnia gruzińska” Jelena Kiładze Szefowie kuchni, celebryci „Nigella ekspresowo” Lawson Nigella "Kuchnia. Przepisy z wnętrza domu" Nigella Lawson Książki, które czyta się z przyjemnością "Poniedziałki bez mięs" Paul, Stella, Mary McCartney "Kuchnia w stylu wolnym" Annabel Langbein "Przepisy na miłość i zbrodnię" Sally Andrew Historia kuchni – dawne przepisy „Kuchnia z Zielonego Wzgórza” Montgomery Lucy Maud "W kuchni Jane Austen" Maggie Black i Deidre LeFaye "Stół, jaki jest. Wokół kuchni w Polsce" Wojciech Nowicki "Sowiety od kuchni. Mikojan i radziecka gastronomia" Irina Głuszczenko "Smaki Biblii. Przepisy kulinarne dla każdego" Andrea Ciucci i Paolo Sartor "Pedant w kuchni" Julian Barnes Wrocław, Dolny Śląsk "Kuchnia Wrocławia", Grzegorz Sobel i Barbara Jakimowicz-Klein „Przy wrocławskim stole” Grzegorz Sobel "Wrocławska książka kucharska" Podróże małe i duże "Wędrówki po stołach Europy" Barbara i PiotrAdamczewscy "Mamuszka. Od Lwowa do Baku" Olia Herkules "Zupa Franza Kafki" Mark Crick „Podróże kulinarne. Tradycje. Smaki. Potrawy” Kuchnia rosyjska, hiszpańska, portugalska. "Ruskaja kulinaria" N. I. Kowaliow „Podróżnik w kuchni” Vicky Smirli „Banany w rytmie samby. Kuchnia brazylijska” Elżbieta Reis "Smaki z Fjallbacki" Camilla Lackberg, Christian Hellberg "Mofongo" Cecilia Samartin Słodkości "Domowe wypieki. Ciasta i ciasteczka. Pyszne i sprawdzone przepisy kuchni polskiej" Ewa Aszkiewicz „Muffinki” Wspomnienia ze smakiem "Kuchnia osadników. O miłości, wędrówkach i jedzeniu" Yasmin Alibhai-Brown "Zapach truskawek. Rodzinne opowieści" Anna Włodarczyk „Język baklawy. Wspomnienia” Diana Abu-Jaber ”Dom córek” Sarah-Kate Lynch "Płetwa rekina i syczuański pieprz. Słodko-kwaśny pamiętnik kulinarny z Chin" Fuchsia Dunlop "Kuchnia na walizkach" Luisa Weiss Inne „Dieta w wielkim mieście” Iza Czajka „Jajka. 130 prostych przepisów“ Roux Michel „Potęga warzyw” „Sery” Z. Żeromski Fotografia kulinarna „Ujęcia ze smakiem” Helene Dujardin "Fotografia kulinarna: od zdjęcia do arcydzieła" Nicole S. Young Książki, których nie warto czytać "Słodkie życie w Paryżu" David Lebovitz Komentarze
Komentarze
Publikowanie komentarza